18.2.11

Tecnoparc reforça l’aposta científica de Reus

Ahir dijous vàrem rebre la visita a Reus de Roberto Sabrido, president del’Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN), organisme públic adscrit al Ministerio de Sanidad amb competències en la validació del valor saludable i nutricional dels aliments, segons les directrius que deriven de la Unió Europea en aquesta matèria. Després de realitzar una visita a l’edifici CEPID i a l’empresa Shirota Functional Foods, la delegació de l’AESAN va voler conèixer el nou Hospital de Reus, veritable pal de paller de l’estratègia Tecnoparc, i van quedar gratament sorpresos de la qualitat, amplitud i el potencial del nou edifici.
La trobada va culminar amb la signatura del conveni-marc de col·laboració entre Tecnoparc Reus i l’AESAN, que reconeix al nostre Parc Tecnològic la capacitat d’assessorament científic en la certificació del valor nutricional d’aliments i ingredients destinats a processos productius de la indústria alimentària. Un segell que reforça el prestigi científic del nostre Parc Tecnològic, que és l’únic del nostre territori que, fins i toten època de crisi, està demostrant la seva capacitat d’atracció d’empreses i iniciatives tecnològiques d’alta qualitat. En el Món global, on predomina la competitivitat i on no existeixen els límits d’abans, el reconeixement extern de les polítiques i les estratègies de futur és un factor clau en la diferenciació de les ciutats.
Reus recull actualment els fruits de molts anys de treball, quan encara érem en èpoques de bonança. Ara hi ha oportunistes que es volen apropiar del Tecnoparc, quan en el seu moment van fer tot el possible per criticar el projecte i intentar amagar el seu potencial. Però els ciutadans sabran apreciar adequadament quines forces polítiques han planificat el nou futur que s’obre per a la nostra ciutat, un canvi de model econòmic que ens permetrà superar la crisi en millors condicions.