10.1.11

El futur de Reus sobre el mapa, el nou POUM

Demà comença a Reus un procés molt important pel futur de la nostra ciutat, iniciem els tràmits per l'elaboració del Pla d'Ordenació Urbana Municipal, és a dir, la norma que ha de dibuixar sobre el mapa el futur de la ciutat. Aquest procés, més que en cap altre ocasió anterior, serà més participatiu que mai perquè tots els ciutadans hem de poder dir com ha de ser el nostre Reus ideal. Per això, demà dimarts, dijous i divendres i dilluns de la setmana vinent es faran xerrades informatives per explicar què és el POUM, com serà el llarg procés que ara obrim i quines seran les fórmules per poder participar-hi.
Amb l'inici d'aquests tràmits, l'equip de govern compleix un dels compromisos adquirits en el pacte de govern. Ho fem ara precisament perquè estem a punt de obtenir les conclusions de l'altre projecte participatiu que ha mobilitzat la ciutadania de la nostra ciutat: el Pla Estratègic - Agenda 21. Aquest pla a punt de finalitzar defineix el que els ciutadans volen que sigui Reus en un futur i amb el proper POUM hem de dotar-nos d'allò que ens farà falta (urbanísticament parlant) per aconseguir-ho.
Tot i que la redacció d'un nou POUM és un compromís dels partits de govern, l'oposició ha reiterat en nombroses ocasions la necessitat d'actualitzar les noves regles urbanístiques de la ciutat. Es tracta per tant, d'un procés que gaudirà -o al menys així ho espero-, del màxim recolzament polític tenint en compte que el procés no conclourà fins d'aquí uns quants anys.
En definitiva, el nou POUM -necessari a tenor de que en el ara vigent no hi figuren ni les variants de la nostra ciutat-, haurem de fixar les noves infraestructures que ens faran falta, els espais del futur per les activitats econòmiques... Un procés engrescador al que convido a tothom i del que podreu saber més coses en la següent pàgina web: http:/reus2020.reus.cat

Sessions informatives previstes:

Centre Cívic Mestral: Dimarts 11, a les 19h
Centre Cívic Migjorn: Dijous 13, a les 19h
Centre Cívic Llevant: Divendres 14, a les 19h
Centre Cívic Ponent: Dilluns 17, a les 19h

1 comentari:

MARTELL DE REUS ha dit...

Amb una previsió d'un Reus amb 130.000 habitants, vostè creu que amb tanta gent estarem millor aleshores que ara? No sabem fer una Ciutat millor sense fer-la crèixer?