14.1.11

Un 2011 amb obres i feina a Reus

Algunes valoracions apunten que aquest 2011 es podrà començar a parlar de creixement del PIB i de frenada de l’erosió de l’ocupació. A Reus cal destacar que des del govern municipal hem contribuït a la recuperació amb el manteniment de la inversió pública, en col·laboració amb altres institucions
Aquest any l’Ajuntament de Reus té iniciades o a punt d’iniciar un total de 24 obres públiques, que en el seu conjunt donaran feina a prop de 900 persones. Algunes són la culminació dels projectes finançats pel Fons Estatal de 2010, com són la reforma de les escoles Prim i Marià Fortuny, la instal·lació de plaques d’energia solar a diferents escoles públiques, la construcció d’un nou aulari al Mas Carandell, o el Centre d’Atenció Personal Integral Reus VI que estem construint a Horts de Miró, al costat del nou Arxiu Municipal.
L’ampliació de la guarderia municipal La Ginesta, al Barri Gaudí, permetrà acollir ben aviat nous infants. La futura Biblioteca Pere Anguera del Mas Iglesias serà l’equipament de referència per a tota la part sud de Reus, molt a prop del Camp de Futbol que ara es renovarà i del nou Pavelló Esportiu que també donarà servei a aquesta zona d’expansió urbana.
A nivell d’habitatge protegit tindrem el nou bloc del Mas Bertran i els pisos del complex de la Plaça de la Patacada, que es complementaran amb el nou Centre Cívic, el Casal de les Dones i el Casal de la Festa del renovat Barri del Carme. També al centre urbà està previst que aviat s’acabi el nou pàrking del Carrilet, i l’inici de les obres d’ampliació del Centre de Lectura cap al carrer Concepció amb una nova zona d’equipaments culturals públics.
Ara està culminant la nova zona verda del Parc Gandhi, entre Països Catalans i l’antic Velòdrom, a prop d’on s’allargarà el sistema de recollida pneumàtica de residus al voltant del carrer Joan Bertran, i no gaire lluny de la prolongació del carrer Immaculada que està en marxa.
Després de l’entrada en funcionament del nou Hospital, al seu voltant finalitzaran les obres del Centre de Bioempreses i l’Escola d’Arquitectura de la URV, l’entrada en funcionament del nou Centre de Fires i Convencions del Tecnoparc, i l’adequació de la nova seu del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) i de diverses empreses tecnològiques a l’edifici CEPID. Altres obres importants seran la segona fase del Mercat del Camp i les millores en la xarxa d’aigües, com són l’ampliació de l’Estació de Tractament i la connexió del dipòsit del Mas de les Ànimes. També tenim previst iniciar aquest any les obres de les noves escoles Els Ganxets i Reus 21, amb la complicitat de la Generalitat.
Com a complement, aquest 2011 es tirarà endavant un Pla d’Ocupació Local a càrrec del pressupost municipal, que finançarà petites obres d’arranjament i millora als diferents barris de la ciutat, seguint l’experiència dels plans finançats els anys anteriors pel Govern de la Generalitat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Il•lustríssim Sr. Alcalde,

No poso en dubte la seva gestió al voltant dels plans d’ocupació a Reus; però cal dir que no hi ha manera de poder accedir-hi, fins i tot, seguint les instruccions de l’OTG.
Tinc 46 anys sóc dona, i fa un any que estic a l’atur. Des del primer moment m’ he mogut per buscar feina ja que no m’interessa cobrar sense treballar, però la situació actual no m’ha deixat cap altre alternativa. Vaig apuntar-me a l’Aula Activa del Mas Carandell, i he assistit a totes les reunions informatives que m’han requerit. A totes expliquen el mateix, i he arribat a la conclusió de que només fan perdre el temps, estic cansada d’il•lusions foses en cada sessió informativa i em fa l’ impressió que és un cercle tancat del que no podré sortir mai.
Per altra banda estic cansada d’anar a l’oficina del SOC a Reus, tampoc en treus res de res, sempre hi ha excuses, no han sortit les convocatòries, i quan han sortit, “ja estan plenes “; et quedes fora facis el que facis, et diuen -ja et trucarem- i axó no passa mai. Quan aconsegueixes que algú et faci una mica de cas per estudiar el teu problema, resulta què et donen dia i hora per l’entrevista personal i intentar resoldre alguna cosa però, aquesta entrevista cada setmana la van aplaçant per una raó o un altre, porto així un mes, es clar, quan me la donin ja estarà tot ocupat.
He treballat en molts sectors fins hi tot en els Plans Comunitaris de L’Ajuntament de Reus, que en mala hora baix deixar per una promesa d’un contracte més sòlit a una fundació de Reus, que al final es va quedar en rés.
Senyor Pèrez a on son els plans d’ocupació per a mi?. Digui’m, si us plau, quina és la formula per accedir-hi?. Perque crec que se m’escapa alguna cosa, i ja no sé que fer!
Les entitats encarregades de fer-ho no em donen resposta, sols em queda fer cursets al “Cepta”, al “Centre de Normalització Lingüística” per treure’m els nivells de català, i preparar alguna oposició, però mentrestant dono voltes al sistema dia rere dia i no hi ha manera de treure’n res clar. Si hi ha alguna fórmula més?.Li agrairia que m’ho pogués explicar.
Esperant la seva resposta, el saluda ben atentament,
Rosa Mª Durán Alegret Email. Saiaduran@hotmail.com

Lluís Miquel Pérez i Segura ha dit...

Hola Rosa Maria

La desgràcia és que moltíssima gent ha mirat d'accedir a aquests plans d'ocupació perquè, per desgràcia, és moltíssima la gent que està a l'atur. Sé que des de l'OTG envien als departaments de l'Ajuntament que disposen de places els currículums que consideren adients i després als departaments fan entrevistes i seleccionen al personal. Has arribat mai a aquest moment del procés? Miraré d'interessar-me per l'estat del teu cas i si no l'han enviat de l'OTG preguntaré pel motiu,
Gràcies per la confiànça i ànims