4.5.11

Amb els treballadors de Sanitat. Jo també estic en contra de les retallades del Govern de la Generalitat

Aquest matí ha tingut lloc la marxa dels treballadors i treballadores del sector salut de Reus contra les retallades anunciades per Govern de Convergència i Unió, amb la participació de representants dels centres de l’Institut Català de la Salut, de l’Hospital Universitari Sant Joan i del Grup Pere Mata . El trajecte ha culminat a la Plaça Mercadal, davant de l’Ajuntament de Reus, on els he pogut rebre per atendre les seves reivindicacions.

Com escrivia ahir mateix, em sembla inacceptable que el Govern del Senyor Mas hagi començat el seu recorregut polític planificant les retallades en els sectors essencials del nostre sistema de benestar: salut, educació i serveis socials. Això és el que he traslladat als representants sindicals en la nostra trobada: com a Alcalde de Reus, no toleraré cap retallada en un centre que és propietat municipal i que han pagat parcialment els ciutadans de Reus, com és el nou Hospital.

Ja ho vaig dir dilluns passat, en presentar el programa de salut del PSC per a les eleccions municipals del 22 de maig: per què no es planteja el Govern de CiU, per exemple, tancar el Circuit de Montmeló, abans de programar aquesta vergonyant tancada de quiròfans?

Davant d’aquest cinisme, el PSC té molt clar quin és el seu paper: donar suport incondicional al sistema públic de salut que hem construït els darrers anys. Suport als treballadors del sector i, per damunt de tot, defensa dels drets dels usuaris i pacients de la sanitat pública. No admetrem de cap manera aquest atac al sistema bàsic de protecció dels sectors socials més febles.