25.3.11

Reus no retalla inversions en educació

En el mandat que ara acabem, des de l’Ajuntament de Reus hem fet un esforç notable en la construcció i posada en marxa d’equipaments públics de marcat caràcter social. Però, sovint, la magnitud i transcendència del nou Hospital tapa el llarg llistat d’actuacions impulsades per la resta d’àrees municipals.

Si hi ha alguna política social de la qual em sento especialment satisfet aquest quatrienni és del bon balanç en l’àmbit educatiu. Amb la creació de la Zona Educativa de Reus, conjuntament amb la Generalitat, hem realitzat una feina ingent que és percebuda positivament per les famílies, que valoren com tot això ha repercutit en la millora de les condicions d’escolarització dels seus fills.

Començant pel nivell de les guarderies, podem explicar que en deu anys hem passat de tenir només 41 places d’escoles bressol municipals, les que existien en el curs 2001-2002, a disposar de gairebé 500 places, tenint en compte la nova disponibilitat que hem aconseguit amb la recent ampliació de La Ginesta, al Barri Gaudí.

Hem complert el compromís fixat al Pla d’Acció Municipal 2008-2011 sobre la remodelació progressiva de totes les escoles públiques de Reus, que ens ha portat a dur a terme prop de 250 actuacions a gairebé tots els centres. Entre elles destaquen els poliesportius lleugers de les escoles Ciutat de Reus i Alberich i Casas, un model exitós per prestar servei als mateixos centres i per fomentar l’activitat física entre els joves d’aquells barris, que en el futur mirarem d’implementar en altres escoles públiques.

La col·laboració en el si de la Zona Educativa ha comportat que la Generalitat hagi endegat aquests anys obres com el nou edifici de l’Escola Sant Bernat Calbó, l’ampliació de les escoles Alberich i Casas, Mowgli i Teresa Miquel, o la construcció del nou Institut Roseta Mauri, a la zona del Mas Iglesias. Per part de l’Ajuntament, hem construït mitjançant el grup d’empreses municipals Innova la nova Escola La Vitxeta i el nou Institut-Escola Pi del Burgar, dos dels equipaments que han entrat en funcionament en el present curs 2010-2011.

Aquests dies hem presentat a la seva comunitat educativa el projecte del nou Institut-Escola Els Ganxets, que es construirà al costat de les actuals instal·lacions provisionals, a la vora de la carretera de Castellvell, i també s’han adjudicat les obres de la nova Reus 21, que es bastirà al solar de Jardins de Reus que abans ocupava provisionalment el Pi del Burgar. Dues actuacions que també seran possibles gràcies a que Innova avançarà el seu finançament.

Mentre els darrers mesos s’ha instal·lat el discurs oficial de la retallada en inversions públiques, a Reus aprofitem els mecanismes de gestió local de què ens hem dotat per seguir amb el nostre programa de nous equipaments. L’educació dels nostres fills mereix que fem aquest esforç.