30.4.11

Aprovem el programa per governar Reus

Aquest matí hem celebrat la Convenció Municipal del PSC de Reus, en la qual hem aprovat el Programa de Govern que proposem per al mandat municipal 2011-2015. Desenes de persones han pasat al llarg del matí pel Centre Cívic del Carme, a la Plaça de la Patacada, un dels fruits visibles de la gran transformació positiva que ha viscut l’estimat Barri del Carme.

Culmina així un procés de mesos de treball intern al nostre partit, amb debats i grups de treball sectorials, que primer va partir d’un esborrany inspirat en el Programa Marc aprovat pel PSC a nivell nacional. Hem portat a terme múltiples reunions i contactes amb molt diversos sectors socials, que ens han traslladat les seves inquietuds: els treballadors que es formen per sortir de l’atur, els empresaris que volen tirar endavant les seves empreses, la gent gran que vol veure operatives les residències publiques, les entitats veïnals que necesiten espais per fer ciutat des dels barris, les AMPES de les escoles públiques angoixades per la retallada de la sisena hora, els treballadors del sector salut que pateixen pel futur....

Ens hem posat al dia de les motivacions de totes aquestes persones que, com nosaltres, volen construir un Reus millor per al futur, que volen que posem els mitjans per encarar bé la sortida de la crisi des del nivell local. Per això, hem incorporat moltes de les seves aportacions i suggeriments, en un exercici real i pràctic de participació, i ara ja formen part del nostre Programa de Govern.

Hem aprovat un document amb 317 propostes concretes que abasten tots els àmbits de la governació local: ocupació, economia, promoció, salut, educació, joventut, cultura, esports, convivència, seguretat, urbanisme, sostenibilitat, participació i gestió municipal. Gosaria dir que cap altre formació política serà capaç d’aportar un catàleg tan ampli i tan integral per al futur de Reus. Tenim un projecte de ciutat al cap, que és alhora ambiciós i viable, realista i factible, amb sentit social i pensat per servir a les persones.

Estic orgullós del procés que ens ha portat fins aquí. Gràcies per tota la feina feta, per les aportacions i les idees que hem pogut incorporar, perque ha estat molt important per a nosaltres comptar amb aquest contrast. Teníem el “qui”, que era la candidatura socialista que tinc l’honor d’encapçalar, i ara ja tenim el “com”, que és el nostre Programa de Govern. No cal que us digui que el “què” és la nostra estimada ciutat de Reus, que volem portar cap a nous camins de progrés.

Ara toca explicar el Programa, part per part, per convèncer la ciutadania que ens doni suport a les urnes el proper 22 de maig. Sortirem al carrer, anirem a explicar-lo i farem saber a tothom que tenim l’única guia integral per al nostre futur col·lectiu, que demostra que fem honor al nostre lema de campanya: “PENSAR EN REUS”.