3.5.11

Un programa per superar la retallada en salut

Ahir vam presentar el programa de govern del PSC de Reus en matèria de salut a la sala polivalent del nou Hospital. Com vaig recordar en iniciar la meva intervenció, és un fet peculiar que un programa municipal compti amb un apartat dedicat a la salut, ja que els ajuntaments no tenen competències legals en aquest àmbit. Ara bé, la titularitat municipal de l’Hospital Universitari de Sant Joan fa que també haguem de formular les nostres propostes de política sanitària de cara als comicis del 22 de maig.

Els socialistes de Reus estem molt satisfets de la feina feta els darrers anys en matèria de salut. El 24 de setembre de 2010 inauguràvem el nou Hospital, una obra que ja marca un abans i un després a la nostra ciutat. Sense la signatura del Pacte de Ciutat de maig de 2005 amb la Consellera Marina Geli, que ens va permetre arribar aquí, i sense l’avançament de l’obra a través del hòlding municipal Innova, ara seríem a la llista d’inversions en hospitals i centres de salut aparcats “sine die” pel Govern de CiU.

La nostra voluntat ara és tirar endavant el nou Hospital en els termes que teníem previstos quan el vam posar en funcionament. Per això, precisament, el programa de govern 2011-2015 del PSC de Reus en política sanitària comença per la proposta d’aprofitar el marge que tenim amb la titularitat municipal del centre per superar la retallada que ens pretén aplicar l’autodenominat “Govern dels Millors”. I també proposem seguir amb el desplegament dels equipaments tecnològics sanitaris, el desenvolupament de la gestió informàtica de l’Hospital en íntima coordinació amb l’atenció primària, l’obertura del Centres d’Atenció Personal Integral (CAPI) dels barris Fortuny i Horts de Miró, etc..

Tot això sense oblidar, en l’apartat d’economia i innovació del nostre programa, la proposta d’impulsar noves iniciatives empresarials a partir de les línies de recerca científica que es desenvolupen a l’Hospital de Reus, amb l’assistència de Tecnoparc Reus, S.A. Perquè els socialistes creiem en la sanitat pública i en el seu potencial econòmic, que reverteix a l’hora en l’atenció a les persones i en la dinamització de l’economia local.

Per tot això, com a Alcalde de Reus no toleraré cap retallada en l’atenció sanitària que reben els meus conciutadans, aplicada per uns gestors que aposten descaradament per la sanitat privada quan recomanen els catalans que es facin socis de mútues privades.