20.5.11

Un Pavelló ple d’il·lusions per defensar Reus

La festa final de campanya del PSC-Progrés Municipal es va omplir amb mésde 1.500 persones, que ens van voler acompanyar en l’acte més multitudinarique s’haurà celebrat en els darrers 15 dies a Reus. Com va dir moltencertadament Francesc Vallès, cap altra formació política és capaçd’aplegar tantes persones en un acte alhora festiu i reivindicatiu.


Vam tenir el gust de saludar i parlar amb multitud de persones, querepresenten la pluralitat i la varietat del Reus que vol tirar endavant,que no volen que el progrés de la ciutat s’aturi. Hi havia gent d’entitats esportives, des del clubs reusencs de tota la vida fins a les escoles defutbol, bàsquet, beisbol i altres esports. Representants de les AMPA, queestan indignats amb les retallades que està aplicant el Govern de CiU a lesescoles públiques. Gent del món de la cultura, del Centre de Lectura, deles entitats, de la cultura popular o el grup musical resusenc Da Igual,que va estar a punt de participar en el festival d’Eurovisió

Hi havia molta gent del món de la sanitat pública, del voluntariat, de lesentitats socials i d’ajuda a discapacitats, persones admirables en la sevatasca diària que temen també l’impacte de les retallades als serveissanitaris i socials bàsics. Hi havia representants de les associacions dedones que lluiten per una igualtat de gènere efectiva, representants de lesassociacions de jubilats i pensionistes que treballen per una Tercera Edatactiva i implicada en el progrés de Reus.


Hi havia representants sindicals i del món de treball, que estan moltmobilitzats davant els plans de desmantellament dels serveis públics.Teníem una bona representació de totes les cases culturals amb seu a Reus:extremenys, castellano-manxecs, andalusos, aragonesos… persones que han fetaquesta ciutat casa seva i dels seus fills i néts, i que han treballat moltdur per situar-la en el lloc destacat on és ara. Membres d’entitatsllatinoamericanes, que ja són tan de Reus que van entendre perfectament icelebrar els nostres parlaments en català.


I especialment teníem una àmplia representació de les entitats veïnals deReus, des del Barri Gaudí fins al Barri Montserrat, des del Sant JosepObrer fins a la Immaculada, des dels Xalets Quintana fins al barri Pelai.Gent que estimen la ciutat i que composen aquest ric teixit social que ensfa grans. Gent que valora la transformació positiva que ha experimentat elseu entorn urbà més immediat, perquè molt sovint partien de carrers senseasfaltar i sense serveis bàsics. Persones que saben que els socialistes araapostarem per tirar endavant nous projectes de reforma integral dels barrison encara cal endegar intervencions de millora.


Vam tornar a explicar l’obra de govern que hem fet els darrers anys. Vamtornar a explicar que el PSC és l’única formació que presenta a leseleccions un veritable Programa de Govern per al mandat 2011-2015, unconjunt de propostes per seguir construint el Reus social i inclusiu quevol millorar cada dia, sense fer marxa enrere. Que som l’única candidaturaque reuneix renovació i experiència, amb capacitat real per treure Reusdefinitivament de la crisi, en millors condicions que altres ciutats,gràcies a les infraestructures i equipaments que hem construït els passats 4 anys.


Tantes emocions i tantes sensacions no es poden resumir en aquestes breuslínies. Vaig veure moltes il·lusions per construir novament el futur deReus, la ciutat que estimem i que volem gaudir en plenitud. La ciutat quevolem defensar, davant els intents dels nostres adversaris de fer-larecular socialment.


Moltes gràcies a tots i a totes pel vostre suport i a DEFENSAR REUS!