19.5.11

Pensar en Reus, defensar Reus

En la recta final de la campanya, és hora de pensar quina és la nostra opció en les eleccions municipals del diumenge 22 de maig. És hora de pensar en Reus. Els membres de la candidatura del PSC-Progrés Municipal hem explicat la nostra acció de govern durant el mandat que ara acaba. Els resultats són a la vista de tothom: nou Hospital, edificis empresarials del Tecnoparc, centres d’atenció personal integral, noves escoles, nous centres cívics isocials, reformes escolars, ampliació del Mas Carandell, poliesportius, prop de 500 places municipals de guarderia, etc… Reus queda ben dotada d’equipaments socials i d’infraestructures econòmiques. Tot això ha estat possible per una feina prèvia de planificació i pel projecte de ciutat que tenim al cap. Precisament per això, ara ens presentem a les eleccions amb un Programa de Govern 2011-2015 que abasta 70 pàgines, amb 14 apartats i 317 propostes concretes. És l’únic programa estructurat i editat de les formacions que es presenten a Reus, i es pot obtenir al nostre local de campanya del carrer Jesús o descarregant-lo d’Internet des del link http://reus.municipals2011.cat/programa-electoral.
Tenim clar el futur que volem i com volem governar Reus a partir del 23 de maig. La ciutat no pot perdre el temps i cal afrontar les prioritats actuals. Per crear ocupació, proposem incrementar els serveis de Mas Carandell per a la inserció laboral dels treballadors aturats i duplicar les subvencions als emprenedors, per tal que puguin sufragar el cost de les llicències municipals.
No admetrem retallades en els serveis públics essencials. En salut i benestar, desplegarem tots els serveis previstos al nou Hospital, reclamarem l’obertura dels Centres d’Atenció Fortuny i Horts de Miró i la Residència de Sol-i-Vista, i ampliarem les teleassistències i el servei d’ajuda a domicili a la gent gran que viu sola. En política educativa, construirem les noves escoles públiques previstes, millorarem les ja existents, donarem suport a les AMPA per suplir la supressió de la 6ª Hora, i crearem nous poliesportius a les escoles, per fomentar l’esport de base als barris.
Garantirem una immigració amb drets i deures, establint una declaració jurada de compromís amb el civisme. Farem una fiscalitat local redistributiva, mantenint impostos i taxes per sota de l’IPC, i creant noves subvencions del 50% de l’IBI per a pensionistes, aturats i famílies monoparentals.
Tenim clar el nostre projecte i el Reus amb cohesió social i prosperitat que volem construir els propers anys. Però també caldrà defensar la ciutat de les retallades socials que ja han anunciat els nostres adversaris. Desde la candidatura del PSC-Progrés Municipal aportem l’únic programa existent, una llista d’homes i dones que combina renovació i experiència, i també el compromís inequívoc de defensar Reus per davant de tot.