9.3.11

Enhorabona a tots

Si fa uns mesos assistíem a la posada en marxa del nou hospital de Reus, avui hem viscut les primeres passes del que està cridat a ser el segon pilar del nou motor econòmic de la ciutat: el Tecnoparc. La nova Fira Reus és un espai més dins de l’edifici Tecnoparc que, a banda del Palau firal i de congressos, albergarà entitats com la Cambra de Reus o el viver d’empreses tecnològiques de la ciutat.
Si el nou hospital ja ha servit de pol d’atracció per a que empreses com ara Boris 45 hagin decidit instal·lar-se al parc tecnològic, l’edifici Tecnoparc ha de dotar de serveis a altres tantes empreses. Reus és a dia d’avui de les poques ciutats que disposen d’atractiu per la implantació de l’emprenedoria com ho demostra el fet que en el darrer any fins a 13 empreses ja hagin anunciat que vindran a la nostra ciutat.
El parc tecnològic Tecnoparc només està començant a caminar. És ara que comencem a veure els fruits de tants anys de planificació i treball, però el desenvolupament d’aquest pol del coneixement està destinat a generar, segons les estimacions dels experts, fins a 5.000 llocs de treball (directes i indirectes) d’aquí al 2020. Poder tenir una eina com aquesta en moments tan difícils com els que vivim és el que em dona confiança en el futur col·lectiu, perquè la meva única preocupació en aquests moments és fer de la nostra ciutat un lloc interessant per les empreses que, al cap i a la fi, són les que poden generar més llocs de treball.
La construcció d’aquests equipaments també ha substituït la promoció d’empreses privades durant un temps, però el més important és el que ha de venir a partir d’ara. Entre tots hem de pensar en Reus, entre tots hem de fer Reus.