16.3.11

La importància de planificar

El filòsof Sèneca va dir: “No hi ha vent favorable per a qui no sap on va". Avui podem repetir el mateix en positiu: si una ciutat sap què vol, trobarà oportunitats per avançar i millorar de manera constant. I això serà així per molt desfavorable que pugui ser el context, com succeeix ara que estem vivint temps de crisi a nivell mundial.

Per això, aquesta tarda hem organitzat una sessió de cloenda per celebrar que tanquem un procés en què Reus novament ha sabut pensar i reflexionar sobre el seu propi futur. Aquesta tarda presentem públicament les conclusions del procés participatiu Reus Demà, el nou pla estratègic de la ciutat.

Fa goig veure que un procés estratègic de ciutat ha tirat endavant amb la implicació de la ciutadania. Totes les persones que han volgut participar-hi directament ho han pogut fer amb total llibertat en la formulació d’aportacions, queixes i propostes de futur per al municipi.

Des d’aquestes línies vull agrair la feina dels tècnics municipals, directors i finalment molt important, a totes les persones, ciutadans individuals o representants de col·lectius, que han participat en els treballs del Pla, ja sigui assistint a les reunions o bé mitjançant aportacions “on-line”.