17.5.11

Com vaig viure el míting central, i tornada a la feina



La darrera setmana electoral havia de començar amb la fita destacada del nostre míting-acte central al Teatre Bartrina. Malgrat porto moltes campanyes a l’esquena, són d’aquelles situacions que continuen imposant quan t’hi trobes. Arribar a la platea del teatre i veure l’espai ple de gom a gom de persones, totes elles desitjoses d’escoltar les teves paraules i les teves propostes polítiques, impressiona de debò fins al més veterà.

La Sandra Guaita va exercir de mestra de cerimònies, mostrant el potencial i talent que amaga darrera la seva joventut. La Teresa Pallarès va mostrar el seu aspecte més “mitinero”, deixant palesa la important aposta personal que ha fet en tornar a la política municipal de Reus.


I el debut de Jordi Lamas va ser molt emotiu, recordant els valors socialistes que va heretar des de ben petit del seu pare, inspirador de l’urbanisme democràtic que ha permès el creixement i modernització de la ciutat. Hem fet una renovació a fons que, combinada amb l’experiència que aportem altres, suma noves energies i vitalitat al PSC de Reus.

Després em tocava parlar a mi. Vaig començar amb la línia d’emotivitat apuntada pel Jordi, agraint l’aportació de totes les persones que composen la nostra candidatura, enaltint els valors i el bagatge personal amb què s’incorporen els nous i la bona gestió realitzada pels que ja eren membres del consistori de Reus. Em vaig emocionar especialment el glossar les figures dels regidors que tanquen la nostra llista: José Magrazó, Joan Anton Verge i Josep Morató. Després de la bona feina que han fet a les respectives regidories, estan treballant en la campanya electoral com si el diumenge 22 haguessin de tornar a sortir elegits, amb una actitud que els honora com a persones i que demostra la seva fidelitat al projecte socialista.

Em vaig dedicar a fer balanç del mandat municipal que ara clou, que serà recordat com el més prolífic de la democràcia local: mai havíem posat a disposició tants equipaments municipals i tan importants com en aquests 4 anys. I això, com deia un cronista de la blogosfera reusenca, ja no ens ho traurà ningú.

I a part de fer balanç, vaig desgranar extensament el nostre Programa de Govern 2011-2015, que és l’únic realment existent i amb consistència que es presenta en aquestes eleccions. Recomano als electors que passin a buscar un exemplar al nostre local de campanya (Carrer Jesús-Plaça de les Basses) i que després demanin el programa als altres partits: si algú encara dubta, a dia d’avui, que busqui, compari i després triï amb coneixement de causa.

Vaig parlar també de Carles Pellicer, relatant la seva permanent política de parlar de Reus en negatiu des de que va arribar a l’Ajuntament, fa 8 anys, malgrat ara es presenti amb el lema ”Reus en positiu” i el somriure groc que li han fet posar des de Barcelona. Aquesta és la realitat que coneix la gent de Reus que ha seguit l’actualitat local els darrers anys, i ara no val a fer-se l’ofès.

No és només que m’hagi difamat a mi personalment i a la meva família, allotjant falsedats al seu mur de facebook, que realment és així. El més greu és que ha anat generant la discòrdia pels barris de Reus i ha venut lemes demagògics contra la immigració, dient que estem construint una mesquita a cada barri i altres mentides, posant en perill la convivència ciutadana només per guanyar 4 vots. Porto molts anys mossegant-me la llengua quan m’ha tocat parlar institucionalment com a Alcalde, però en la campanya electoral corresponia denunciar el mal que ha fet la seva política a Reus.

Dit això, no em vaig estar d’afirmar que hi ha moltes persones de Convergència que estimen veritablement Reus i que desaproven aquestes maneres de fer. Vaig recordar que amb regidors de CiU vam pactar fa 10 anys el primer Pla Estratègic de Reus i la fundació d’Innova, l’empresa municipal de la qual el Sr. Pellicer només sap dir en les entrevistes que és un “monstre”. I vaig recordar el Sr. Francesc Cailà, primer alcaldable de CiU, l’any 1979, que en el seu dia es va enfrontar al seu partit, com a president de la Diputació, per aconseguir portar la Facultat de Medicina a Reus. Aquell amor incondicional a la ciutat, per damunt dels partits, ha inspirat també la seva filla, l’advocada Dolors Cailà, i per això es presenta en el número 17 de la nostra llista. Gràcies, de tot cor, pel teu gest, benvolguda Luli.

Avui he rebut moltes felicitacions pels continguts del míting. Molta gent se m’acosta pels carrers de Reus per dir-me que estan convençuts de la nostra victòria electoral el proper diumenge. Jo agraeixo aquestes mostres d’afecte, però dic a tothom el mateix: per guanyar de veritat, tots els que volem el Reus que progressa i que avança hem d’anar a votar. I hem d’estendre aquest missatge a família, amics, veïns i companys.

Després de l’esforç d’ahir al vespre, hem tornat a la feina quotidiana. Amb Josep Morató hem visitat aquest matí les noves instal·lacions de Tecnoredessa, que avui es posaven en funcionament a l’Edifici Tecnoparc, amb 5 empreses tecnològiques ja allotjades i altres que s’instal·laran abans de l’estiu, amb un 60% dels espais disponibles ja compromesos. Un bon exemple del llegat que ens deixa Josep Morató abans de plegar com a regidor, malgrat ja sé que continuarà treballant per Reus des d’altres àmbits.

M’ha agradat molt parlar amb els joves emprenedors residenciats en aquestes instal·lacions. Ells són l’exemple a seguir, el reflex d’aquest Reus acostumat a tirar endavant a partir de l’esforç propi. Són la millor mostra del futur que estem construint entre tots i totes, i del qual ens sentim responsables.