13.5.11

Dijous, aturada per Llorca. Dimecres, al Mas Iglesias

Aquest dijous la campanya electoral s’ha aturat per acord de tots elspartits, i atenent també la crida de les dues entitats municipalistes de Catalunya, en solidaritat amb les víctimes del terratrèmol de Llorca(Múrcia). Aquestes tragèdies inesperades ens colpeixen especialment, peròha estat reconfortant el silenci que ha aplegat representants dels grupspolítics, d’entitats i molts ciutadans i ciutadanes a la porta del’Ajuntament. Com sempre, Reus ha demostrat la seva vocació com a ciutatsolidària.


El dimecres al migdia vam visitar la zona de Mas Iglesias. Aquesta és unade les parts de Reus que més ha canviat els darrers anys, un dels barris denova creació, com jo acostumo a dir. El creixement urbà ha estat harmònic i es detecta qualitat urbana. Moltes famílies joves han fet cap a viure aquí,en els múltiples pisos protegits construïts per sindicats i entitatssocials, en terrenys cedits per l’Ajuntament. L’actuació municipal directa també ha estat important. Hi destaca larehabilitació del Mas Iglesias com a seu del Centre municipal de la Imatge (CIMIR), un equipament cultural diferencial de Reus que és admirat ireconegut per la gent de Reus i pels amants de la fotografia i el cinemad’altres indrets.


L’àmplia zona verda és agradable i convida a passejar tranquil·lament i ara, a mitjans de maig, està especialment esplendorós el roserar que honora el símbol de Reus. La plaça del Canal, amb els seus jocs d’aigua, i la remodelació de l’Avinguda de Salou, amb unes mitjanes que llueixen ben verdes, han contribuït a embellir la imatge que té aquesta entrada de Reus per a tots els visitants que venen de la Costa Daurada. Amb la nostra carpa, vam anar a explicar als veïns els múltiples projectes que des de la candidatura del PSC-Progrés Municipal proposem per a aquestaàrea de Reus en els propers 4 anys: la finalització de la Biblioteca Pere Anguera, que donarà servei a tota la zona Sud de la ciutat, la construcció de l’Institut Roseta Mauri al costat de l’Escola Eduard Toda i el futur Pavelló Municipal Molinet, al qual volem iniciar l’experiència pilot d’un Centre Bàsic de Salut, des de la col·laboració Reus Esport i Lleure-GrupSAGESSA, pensat per fomentar la salut mitjançant la pràctica esportiva de tots els segments de la població.


Va cridar especialment l’atenció als veïns amb qui vam parlar el projecte del Parc Recreatiu del Mas Iglesias, una gran zona de jocs infantils i esbarjo familiar, amb espais de picnic i terrassa de bar, envoltades d’unavalla per protegir el conjunt, que volem construir els propers anys a la part més propera a l’Avinguda President Macià, just davant de l’Estaciód’Autobusos. És un projecte il·lusionant que esdevindrà un gran pold’atracció no només per a la gent de la zona, que en seran els seus beneficiaris més propers, sinó per a famílies de tot Reus que podran atansar-s’hi per gaudir del seu esbarjo a l’aire lliure. La ciutat necessita un espai d’aquestes característiques, que vindrà a ser una actualització del que en el seu dia va representar la construcció del Parc de Sant Jordi a un altre extrem de Reus. La bona acollida a les nostres propostes ens fa esperar un bon resultat electoral el diumenge 22 de maig en aquesta zona. En pocs anys el Mas Iglesias ha millorat moltíssim, i en el proper mandat encara millorarà més,si ens feu confiança. Moltes gràcies!